• Iskalnik
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Umag

  Umag je letoviško mesto, ki je znano zaradi lepo lepo urejenih hotelov in apartmajev hotelskega podjetja Plava Laguna.

  Umag počitnice Hrvaška

  Umag je lepo mestece na začetku Istre. Umag je primerna destinacija za počitnice tako pozimi kot poleti. Umag je priljubljen tako pri tistih, ki imajo radi počitnice ob morju kot za tiste bolj aktivne, saj ima bogato  športno ponudbo ter zelo urejene  kolesarske in sprehajalne poti.

  Zakaj obiskati Umag ?

  Šport

  Eden izmed najbolj znanih teniških turnirjev na svetu, ATP Croatia Open turnir, ki se odvija v teniškem centru resorta Stella Maris poteka že skoraj 30 let. Na ikoničnem igrišču Gorana Ivaniševića v obliki školjke so igrala svetovno znana imena tenisa. Če ste ljubitelj tenisa je potem Umag destinacija za vas. Športni duh in aktivni način življenja se ne konča samo pri tenisu. Umag je gostil veliko različnih reprezentančnih ekip nogometa, rokometa, odbojke… Z tradicijo športa in aktivnosti lahko v Umagu najdemo infrastrukturo za vsak šport kot na prostem in v zaprtih prostorih. Eden izmed ključnih dokazov aktivnega življenja je Sistem Park Ride Umag ki vam po vzoru podobnih servisov v evropskih metropolah omogoča enostaven najem koles, ki jih lahko turisti in prebivalci uporabijo za lokalno vožnjo in za ogled zanimivosti v Umagu ki so vam na voljo na petih točkah, ki so razvrščene ob turističnih naseljih Katoro in Stella Maris, v Punti in centru Umaga ter Camping Parku Umag.

  Aktivnosti in prosti čas

  Ste eden izmed tistih ki mora aktivno raziskovati kraj na počitnicah ? Bi si mogoče ogledali kakšno predstavo ? Zaplesali na glasbenem festivalu pozno v noč ? Se preizkusili v poklicih antičnih Rimljanov ? Če ste eden izmed teh je tudi Umag poskrbel za vas z različnimi glasbenimi dogodki, antičnimi sejmi, kinom na prostem… Prav tako so hoteli v Umagu  pripravili za vas bogate animacijske programe, kot za mlajše in kot za starejše.

  5 Najlepših Plaž v Umagu

  Plaža Kanegra

  V eni izmed najlepših uval v Istri leži plaža Kanegra ki je obdana je z zelenjem, ki nudi veliko naravne sence, kar vam omogoča celodnevno razvajanje brez straha pred vročim soncem. Drobnim prod, ki se rahlo pogreza v morje, je idealen za družine kot z majhnimi ali velikimi otroki. V neposredni bližini so vam na voljo gostinski in športno-rekreativni objekti. V turističnem naselju Kanegra so dovoljeni hišni ljubljenčki, prav tako se tukaj nahaja naturistični kamp in naturistična plaža.

  Plaža Savudrija

  Vsem tistim ki želijo naravno kamnito plažo vam svetujemo plažo Savudrija. Borov gozdič ki se nahaja za plažo vam nudi obilo naravne sence, del plaže je tudi prodnat, zato je tu možno bivanje z otroci. Na nekaterih delih plaže je zagotovljen dostop za invalide. V bližini so številni gostinski in športno-rekreativni objekti.

  Plaža Polynesia / Sol Katoro

  Dolga plaža katera vam omogoča kakovosten počitek, brezskrbno zabavo in veliko sence saj so na njej na voljo razne športne aktivnosti. Plaža je iz teh razlogov nagrajena z Modro zastavo. Razdeljena  je na betoniran, prodnat in kamnit del plaže.  Seveda so vam na voljo so tuši in kabine za preoblačenje. Za zabavo najmlajših je tudi poskrbljeno z velikim vodnim toboganom. Na plaži lahko najdete kar nekaj barov in restavracij. Nad plažo se nahaja igrišče za odbojko, manjše igrišče za otroke in center za vodne športe. Pogosto se organizirajo tudi razni športni turnirji, ki privabljajo veliko število mladih. Na voljo sta tudi dva odprta bazena ki imate obilo travnate površine.

  Glavna plaža

  Peščena plaža se nahaja v naselju Punta in je mestna plaža, na kateri najbolj uživajo ravno otroci. Plaža vam ponuja igrišče za odbojko na mivki, tobogan, gugalnice in restavracijo. V bližini plaže lahko najdete stojnice ki vam ponujajo razne spominke, igračke za na plažo, drese, kopalke...

  Plaža 'Osmica'

  Plaža se nahaja v resortu  Stella Maris pod apartmaji Sol Stella in je ena izmed najbolj primernih plaž za družine v Umagu. Starši z dojenčki lahko poiščejo senco v borovem gozdičku. Sama plaža je betonirana vendar je pod njo mivka ki omogoča otrok brezskrbno igro. Na voljo so vam, kabine za preoblačenje, tuši, ležalniki in senčniki, vstop v morje je prilagojen otrokom. Seveda ne smemo pozabiti na znani bazen z gusarsko ladjo ki je primeren za zabavo vseh otrosti.

  Apartmajska naselja v Umagu

  Za vse tiste, ki ste ljubitelji apartmajev lahko bivate v prijetnih apartmajih Sol Polynesia . Apartmaji Polynesia se nahajajo na koncu umaške obale. Apartmaji niso bogato opremljeni vendar so prostorni in nudijo ogromne terase. Nahajajo se ob znanem zalivu z betoniranimi in prodnatimi plažami. Dostop v morje je prilagojen starejšim osebam in majhnim otrokom.  V bližini apartmajev najdemo otroška in športna igrišča za nogomet, košarko, namizni tenis, tenis, rokomet, odbojko… Do kompleksa ogrevanih bazenov vas loči le 10 minutni sprehod.

  Hoteli v Umagu

  Za vse, ki želite uživati v all inclusive ponudbi priporočamo hotel Sol Aurora. Hotel ima bogato ponudbo hrane in pijače. Lepa mivkasta plaža ki je idealna za družine z majhnimi otroki leži tik ob hotelu, če bi se želeli ohladiti ob bazenu vam je ta le na voljo. Bazen leži v prijetni senci oljk.

  Če ste ljubitelji ugodnih potovanj pa lahko izbirate med ponudbo cenejših hotelov kot je hotel Adriatic. Hotel ima v ponudbi sobe za dve ali eno osebo. Oprema je skromna vendar ima hotel eno izmed najboljših lokacij na umaški plaži saj leži direktno ob plaži. Hotel vam ponuja tudi teniška igrišča tako da si lahko rezervirate svoj željen termin kar na recepciji.

  Vreme Umag

  Po večini se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra, razen nekaterih hotelov, ki pa so odprti skozi celo leto. Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do septembra.

  Umag Last minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice first minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med hoteli vseh kategorij za pare in družine.

  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se