• Iskalnik
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Poreč

  Poreč je priljubljeno turistično mesto, ki se nahaja v Istri.

  Poreč počitnice Hrvaška

  Poreč je priljublen letoviški Kraj v Isti. Pohvali se lahko z obalo dolgo 37 km ter kamnito in prodnato plažo. V Poreču imamo v ponudbi vse hotele, apartmajska naselja in kampe z mobilnimi hiškami.


  Zakaj v Poreč?

  Eufrazijeva bazilika:

  Čudovit primerek enega izmed najbolje ohranjenih spomenikov bizantinske umetnosti na Mediteranu se nahaja v Poreču. Bazilika spada pod UNESCOVO zaščito kot spomenik svetovne kulturne in naravne dediščine od leta 1997.Izvor bazilike izhaja iz šestega stoletja, iz časa škofa Eufrazija, njena najbolj znana znamenitost je ta, da je to edina cerkev iz tega obdobja z ohranjeno prvotno strukturo. Čudovitimi bizantinski mozaiki so celotno ohranjeni  v Evropi.

  Staro mesto Poreč


  Ulici Decumanus in Cardo Maximus, ki izhajata iz starorimskih časov sta še zmeraj ohranjeni v svoji izvirni obliki, ponujata čudovito sprehajalno izkušnjo. Na koncu stare ulice Decumanus se razprostira Trg Marafor, na katerem se je nahajal rimski Forum s hrami rimskim bogovom in zanimiva romanska hiša. Eufrazijeva bazilika, ki je od leta 1997 pod UNESCO zaščito kot spomenik svetovne kulturne in naravne dediščine se nahaja na tem trgu.

  Otok Sv.Nikola

  Od majhnega otoka vas loči le kratka prijetna vožnja z ladjico. Na otoku lahko zadremate na eni izmed številnih plaž ali pa se odpravite na sprehod po različnih sprehajalnih poteh ki so vam na voljo. Otok je obdan z čudovito mediteransko floro in favno.

  Davigrad

  Kdo pravi da je ljubezni dovolj ? Starodavne ruševine mesta Davigrada se nahajajo v bližini mesteca Kanfarana v Limski dolini. Mesto se prvič pisno omenja leta 837. Mesto je imelo okoli 2000 prebivalcev in nekaj stotin hiš. Večina teh vam je na voljo na ogled. Mesto je znano tudi kot »mesto zaljubljenih« saj po starodavni legendi naj bi vsak zaljubljen, ki obišče mesto, odšel iz mesta še bolj zaljubljen.

  Dino park Poreč

  Je kdo omenil Jurski Park ? Prvi tematsko zabavni park v Istri se nahaja v Funtani. Ogledate si lahko kar 17 različnih dinozavrov ki imajo unikatne animacije in zvoke- seveda so vsi naravne velikosti.
   

  Športne aktivnosti

  Sprehajalne poti so vam na voljo po celem Poreču. Samo v mestnem jedru je čez 2000 metrov interakcijske poti ki vas bo popeljala vse od obale Ante Šonje do nekdanjega mestnega obzidja. Vmes se boste sprehajali po obali maršala Tita, sprehod vam bo krasil romantični razgled na severni del Poreča.

  Kolesarjenje

  Skozi celotno obalo Poreča je urejena in označena kolesarska pot ki je zaradi ugodne klime primerna skozi celo leto. Pot vas popelje skozi staro mestno jedro, vzdolž obale in mediteranske gozdove tako da vam vožnja zagotovo ne bo monotona. Za bolj avanturistične osebe je na voljo tudi kolesarska pot do jame Beredine.

  Tenis

  Poreč ima okoli 120 teniških igrišč, nekateri od njih so oddaljeni le 10m od morja. Na razpolago so vam tudi profesionalni trenerji.

  Hoteli, apartmaji in mobilne hiške Poreč Hrvaška

  Mobilne hiške v Poreču

  V kraju Poreč lahko izbirate med različnimi tipi različnimi namestitev vseh kategorij. Ljubitelji apartmajev in mobilnih hišk  lahko bivate v apartmajih in mobilnih hiškah kampa Lanterna, ki je eden izmed največjih kampov na Hrvaškem. Kamp sestavlja 3km dolga plaža, razni bazeni za otroke in odrasle, teniška igrišča… Kamp se nahaja na polotoku Lanterna, kjer vam bo večere pestrila glasba na prostem. Leta 2017 so dodali novo družinsko cono za zabavo, kjer se nahajata kino in gledališče.

  Zelo priljubljem kamp z mobilnimi hišicami je kamp Bijala Uvala, Ulica, Koversada, Orsera, Valkanela, Materada.

  Hoteli v Poreču

  Če ste ljubitelju ugodnih potovanj lahko izberete med ponudbo cenejših hotelov kot so hotel Delfin, hotel Plavin in hotel Rubin. Za družine vam svetujemo hotel Park ki je bil prenovljen leta 2018 in je v središču družinskega letovišča Park Resort. Za tiste, ki želite brezskrbno uživati v all inclusive ponudbi priporočamo hotel Albatros in hotel Zorna.  Za vse bolj zahtevne pa priporočamo hotel Molindrio in Parentium.

  Še posebaj so priljubljani hoteli valamar Diamant, Kristal, Rubin, Isabella Valamar Collection Island Resort, Valamar Collection Marea Suites, Valamar Riviera Hotel & Residence,Valamar Parentino Hotel 4* ex. Zagreb, Valamar Tamaris Resort 4*

  Vreme Poreč

  Po večini se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra. Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do septembra.

  Poreč First in last minute minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice po first minute in last minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med hoteli vseh kategorij za pare in družine.

  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se