• Iskalnik
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Phuket

  Phuket je največji otok na Tajskem.

  Phuket, počitnice Tajska

  Otok Phuket se lahko pohvali s čudovitimi zalivi, belimi plažami obdanimi s palmami, gostoljubnostjo ljudi, odlično hrano in nastanitvijo. Phuket je zelo obiskana destinacija zaradi svojih čudovitih plaž. Med najbolj znane spadajo Patong, Kamala, Kata in Nai Harn Beach. Phuket in njegovi otočki v bližini so idealni za vse ljubitelje jadranja, snorklanja, golfa in potapljanja. Phuket je prava kombinacija zabave, peščenih plaž, nakupov, športnih aktivnosti in ogledov.

  Najbolj znano mesto na zahodu Phuketa je Patong, ki velja za pravo turistično meko. V Patongu se nahajajo čudovite peščene plaže in ogromno hotelskih kompleksov. Če ne želite bivati v mestnem vrvežu, ampak ste vseeno v bližini mesta vam priporočamo bivanje v predelu severnega in južnega Patonga. To območje predvsem rade obiskujejo družine in pari. Za vse željne zabave je nedvomno prava izbira bivanje v centru Patonga, del mesta, ki nikoli ne spi.  

   

  Za vse, ki Phuket obiščete za medene tedne potem priporočamo območje Caron in Kata, kjer boste našli ljubke kavarne in luksuzna letovišča. Ljubitelji zgodovine si boste želeli bivati v mestu Phuket, ki je najbolj zgodovinsko mesto na otoki. Za tiste, ki si želite več zasebnosti in kanček več razkošja pa je prava izbira Bang Too, kjer se nahaja ogromno vil tik ob plaži. Phuket ponuja pestro izbiro namestitev za vse želje in proračune.

  Najboljši čas za obisk otoka je od novembra do marca, ko traja suho obdobje. Manj primeren čas za obisk pa je nekje od parila do oktobra, ko traja deževno obdobje. Phuket je odlično izhodišče  za obisk sosednjih otokov kot so: Phi Phi Islands, Similan Islands, Racha Islands, Coral Island, Koh Yao Yai in še drugi. Počitnice na Phuketu lahko preživite v lenarjenju na plažah, raziskovanju bližnjih otokov, ogledu čudovite narave in raziskovanju bleščečih templjev.

  V nadaljevanju nekaj idej kaj si ogledati na Phuketu:

  1. Zaliv Phang Nga: Znan po visokih apnenčastih pečinah, ki se kažejo ven iz vode. Velikokrat se znajdejo na turističnih razglednicah in fotografijah.
  2. Staro mesto Phuket: Pri sprehodi skozi mesto si ogledujete zanimivo kombinacijo kolonialne in Kitajske arhitekture. Phuket je bil eden izmed glavnih trgovskih poti med Indijo in Kitajsko.
  3. Izlet na otoke Phi Phi: Phuket je odlično igodišče za ogled otokov Phi Phi, ki so pravi eksotični raj.
  4. Slapovi in čudoviti razgledi: Za vse ljubitelje narave bo odlična izbira izet v bujno območje tropskega gozda, kjer se nahaja ogromno slapov, kjer se lahko tudi kopate. Razprostirajo pa se tudi čudoviti pogledi na morje in okolico.
  5. Templji: Phuket je posejan z 29 templji med katerimi je najbolj obiskan Wat Chalonh. Tempelj Chalong je znan kot kraj zdravljenja in letno privabi ogromno turistov.
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se